Cieszy nas, że zawitałeś na nasze klubowe forum. Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, to znaczy, że nie jesteś zalogowany i z tego powodu widzisz ten komunikat. Rejestrując się na forum zyskujesz dostęp do innych części witryny, ale proszę zwróć uwagę, że jest to forum regionu wielkopolskiego, a głównym celem klubu jest integracja tego regionu i organizacja wspólnych spotkań. Jesteśmy jednak otwarci na wszystkich pozytywnych ludzi szczególnie użytkowników maxi skuterów, z tego powodu nie ograniczamy dostępu do naszych zasobów nikomu.
x
MICHU , podpowiadam : PIAGGIO X 10 . Gabaryty chyba zbliżone , a po napełnieniu zbiornika ( 15, 5 l ) , wyświetla się zasięg 490 km.
A jest jeszcze tryb ECO .
Michu chyba to nie przejdzie ja sobie już nie wyobrażam słabszego sprzętu nawet kosztem -1-2 l. na 100 kmDD ale wfaktycznie spalanie wzorowe niczym w hybrydzie
------------------------------------------------------------ Pozdrawiam Dilbertw
Piaggio MP3 400 i.e. LT
No w Poznaniu nie jest tak kolorowo.
Poszedłem do urzędu złożyć papiery 8.05. Niestety nie tak łatwo bo trzeba sie umówić na termin i godzinę (nie przyjmują od ręki) i nici z wizyty. Więc najbliższy termin miałem na 22.05. Zaniosłem wóczas papiery, dostałem nowe tablice i miękki DR z uwagi na to, że tablice były spoza Poznania. Znów trzeba czekać. Informację że twardy DR mogę odbrać dostałem 5.06 i oczywiście nie mogę pójść i go po prostu odebrać bo... trzeba umówić termin z godziną. Siadam do komputera i zamawiam termin: najbliższy.... 17.06. Wreszcie odebrałem.
Tak więc zajęło mi to półtora miesiąca! Załamka.
Czyli mieszkanie na prowincji ma swoje zalety . W Poznaniu musiałem załatwić zgłoszenie sprzedaży . Termin załatwiany komputerowo , i mogłem sobie wybierać . Wymyśliłem 1 . 06 , i przy okazji odwiedziłem wnuki z prezentami . Podchodziłem do okienka natychmiast po potwierdzeniu , że już jestem .
14-08-2020, 09:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2020, 09:17 przez Tom.)
No, troszkę podniosłem światła mijania bo po ostatniej nocnej jeździe trochę mi ciśnienie skoczyło. Okazało się, że te dwa kółka z ząbkami - gdzieś wcześniej wstawiłem fotki - pod czaszą to właśnie do regulacji. Przestawiać je można po jednym ząbku więc po 25 "ząbkach" w prawo, światła podniosły się o jakieś 2...3 cm wyżej. Świecą znacznie dalej.
Prawdę mówiąc, nie za bardzo podoba mi się światło z reflektorów z soczewkami (a takie mam) - oświetloną drogę widać dobrze ale już za linią odcięcia ciemność całkowita; przy zwykłym reflektorze jednak widać wyraźnie a dalej słabiej i słabiej i..... i przynajmniej nie ma tej ciemnicy za granicą światła. Nic to, trzeba się będzie przyzwyczaić do innego oświetlenia; zresztą.... po nocach i tak mało jeżdżę .
Wczoraj znalazłem dokładny opis jak regulować wysokość, więc muszę sobie zrobić znaczniki na drzwiach w garażu i ew. poprawić. A potem do SKP żeby sprawdzić na ich urządzeniu.
Zgadzam się z Tobą że swiatła soczewkowe są mniej efoektywne i to nie tylko w moto. Sam mialem w samochodzi i trochę czasu zajeło mi przyzwyczajenie się do ograniczonego zakresu doswietlania drogi mają one zdaje się jednak ograniczać oslepianie innych kierujacyh sa bardziej precyzyjne w strumieniu swiatła bez odblasków przyzwyczaisz sie a dodatkowo mysle że Patrol poleci Ci swoje niedawno zainstalowane doswietlacze LED , wygladają kosmicznie i pewnie tez niezle doswietlają drogę
------------------------------------------------------------ Pozdrawiam Dilbertw
Piaggio MP3 400 i.e. LT