W tym wątku piszemy sprawozdania i wklejamy fotorelacje w własnych polatanek "wokół komina".
19-12-2018, 15:29
Z powodu pięknej dzisiejszej pogody,suchych nawierzchni sezon 2018 w Koninie się jeszcze nie skończył.Wstawiam kilka zdjęć z dzisiejszej polatanki w koło komina 19.12 2018 r
19-12-2018, 18:29
Pięknie!
Aby mnie nie kusiło motocykl wywiozłem za miasto. Przy temperaturze bliskiej 0 stopni zrobiłem ok 20 minutowa przejażdżkę i teoretycznie nie widzę problemów jazdy na krótkich dystansach, ale nie należą one do dających frajdę, to już nawet nie temperatura, a szybko robi się ciemno w ogóle jest wilgotne powietrze. Sam nie wiem, bo jak mi termin operacji ustalą, że latem nie wysiądę na skuter, to zacznę kilometry robić jeszcze tej zimy
no to już wiem dlaczego dzwoniłeś ))) sorki nie mogłem odebrać a potem juz nie miałem na nic czasu( ale wiesz że ja nie mogę jeździć na razie? aaaa i Ciuchy masz odpowiednie a ja tylko letnie
ps kamerki nie widzę ?
------------------------------------------------------------
Pozdrawiam Dilbertw Piaggio MP3 400 i.e. LT
19-12-2018, 21:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2018, 21:42 przez Marek turysta.)
Michał nie mam czasu rozpracować oprogramowania i zgrywania filmów z kamerki ,ale próby nagrywania i robienia zdjęć przeprowadzone .
Michu co tam u ciebie że zdrówkiem ,bo z tego co piszesz to nie najlepiej to brzmi.
20-12-2018, 01:02
Niby mogę żyć z niezrośniętym obojczykiem, ale chce wyeliminować tą niedogodność i poddać się kolejnej operacji. Trochę bardziej skomplikowanej technicznie jak pręt, który nie dał rady. Najdziwniejsze, że wszystko się zrastało ku dobremu wg zdjęć, a tu po czasie taka kicha. Cierpną mi paluchy u ręki, a o jej obciążeniu nie wspominam. Jak potem wnuki dźwigać na rękach
(20-12-2018, 01:02)MICHU napisał(a): Niby mogę żyć z niezrośniętym obojczykiem, ale chce wyeliminować tą niedogodność i poddać się kolejnej operacji. Trochę bardziej skomplikowanej technicznie jak pręt, który nie dał rady. Najdziwniejsze, że wszystko się zrastało ku dobremu wg zdjęć, a tu po czasie taka kicha. Cierpną mi paluchy u ręki, a o jej obciążeniu nie wspominam. Jak potem wnuki dźwigać na rękach MIchu zrobią z Ciebie robocopa ? to powiedz ze chcesz być szybszy i silniejszy))))) ja tam tez przezylem w zyciu opercione dobrze ze nie w Koninie )) bo tu jest strach się kłaść
20-12-2018, 08:50
Brr..... Michu, oby zrobili Ci to dobrze i żeby jak najmniej czasu z ładnej pogody zabrali.
20-12-2018, 19:33
Z doświadczenia wiem że najlepszą porą na wszelkie zabiegi i operacje jest zima .Michu trzymaj się ,bierz się za siebie jak najszybciej żebyś szybko wydobrzał i doszedł do siebie,zdrówka rzyczę !!!
31-12-2018, 14:55
31.12.2018r w końcu bez deszczu i suche nawierzchnie,udało mi się dziś pojeżdzić motocyklem i przy okazji obejrzeć fajną kręgielnię.O kręgielni w innym wątku,czyli dziś koniec roku i oficjalnie zakończczyłem w Koninie sezon motocyklowy.
(31-12-2018, 14:55) Marek turysta napisał(a): 31.12.2018r w końcu bez deszczu i suche nawierzchnie,udało mi się dziś pojeżdzić motocyklem i przy okazji obejrzeć fajną kręgielnię.O kręgielni w innym wątku,czyli dziś koniec roku i oficjalnie zakończczyłem w Koninie sezon motocyklowy. A ja dziś otworzyłem sezon i zaraz zamknąłem ???
03-01-2019, 18:25
(03-01-2019, 17:52)dilbertw napisał(a):(31-12-2018, 14:55) Marek turysta napisał(a): 31.12.2018r w końcu bez deszczu i suche nawierzchnie,udało mi się dziś pojeżdzić motocyklem i przy okazji obejrzeć fajną kręgielnię.O kręgielni w innym wątku,czyli dziś koniec roku i oficjalnie zakończczyłem w Koninie sezon motocyklowy. Na "kozaku" po śniegu
03-01-2019, 18:43
(03-01-2019, 18:25) tomekdowntown napisał(a):Z dusza na ramieniu raczej Hahaha(03-01-2019, 17:52)dilbertw napisał(a):(31-12-2018, 14:55) Marek turysta napisał(a): 31.12.2018r w końcu bez deszczu i suche nawierzchnie,udało mi się dziś pojeżdzić motocyklem i przy okazji obejrzeć fajną kręgielnię.O kręgielni w innym wątku,czyli dziś koniec roku i oficjalnie zakończczyłem w Koninie sezon motocyklowy.
04-01-2019, 05:57
Ho, ho. Ale macie ciśnienie na śmiganie !
Ja jeszcze tego nie czuję. Czekam na wiosnę.
Pozdrawiam MISIEK - Prezes P.E.S.
04-01-2019, 13:34
Ciśnienie jest, tylko nie ma jak go spożytkować - biało i paskudnie. Czekam choć na te +6°C żeby z godzinkę sie pokulać. A tu bida z nyndzą.
04-01-2019, 16:25
No to było kulanie z konieczności (ostatnia jazda ) )))) a dziś to 10 cm puchu nie byłoby mowy ))
30-01-2019, 14:58
30.01.2019 Temperatura plus jeden i suche zimowe nawierzchnie pozwoliły ruszyç sprzęt z garażu żeby się na nim pająki nie zagnieździły .
Dzisiaj nawinąłem dwadzieścia kilometrów jadąc po zmroku. Tragedii nie było, ale dzień był zdecydowanie przyjemniejszy na przejażdżkę , wszystkiego mieć nie można. Jak doczekam emerytury, to sobie użyję
Wszystko przez @Marek turysta , to on mnie tak pozytywnie nastraja w spółce z @dilbertw , kręcą kilometry, a moja Honda gorsza nie może być. Teraz już całkiem poważnie, pogoda fajna, ale po zmroku droga jest zdradliwa, temperatury niskie (odpowiednie ogumienie -miękkie opony, szybko rozgrzewające się one polepszają przyczepność nawet do wilgotnej nawierzchni) , Od czasu do czasu mamy na trasie piasek. Taka sytuacja i awaryjne hamowanie, to nieszczęście, które pamiętać możemy bardzo długo , ABS jest zbawieniem, ale nie zwalnia nas z rozsądnego poruszania się. Uważajmy na siebie.
09-02-2019, 07:26
Powiem Ci w tajemnicy ze ten cały interes to głównie napędza Marek bo z niego to prawdziwy Turysta )) ja się dopiero wkręcam w to ale mnie takie jazdy również bardzo pasują natomiast oceniam możliwości po tym jak zachowuje się samochód a ze wczoraj o przed wczoraj włączała mi się ciagle kontrola trakcji powiedziałem stanowczo nie i wyjąłem aku żeby sprawdzić stan i żeby mnie nie korciło )))
09-02-2019, 10:37
Ech nie mam zbyt wielu systemów w samochodzie, to taka krowa, że prowadzi się jak czołg. Kiedyś jechałem w śnieżycy w trasę dużo samochodów z tylnym napędem wypadało z drogi np na pole. Ja brodziłem w śniegu rozgarniając go z drogi zderzakiem do dzisiaj płyta pod silnikiem jest wypolerowana przez zaspy
Gdy jadę motocyklem obserwuję i macam nawierzchnię. Robię test przyczepności butem motocyklowym, który ma gładką podeszwę. Chodzi oczywiście o dni chłodne czy wilgotne z ujemnymi temperaturami. Nie jest problemem jechać po oszronionej nawierzchni, problemem jest się zatrzymać lub wejść w zakręt, Na letnim ogumienia można zapomnieć o jakiejkolwiek trakcji na motocyklu w warunkach wilgotnych z niskimi ujemnymi temperaturami (Nie chodzi o deszcz, zimą występuje szadź). Opony, które mam zamontowane są przystosowane do niskich temperatur i tak nie jest lekko. Na śniegu można zapomnieć o bezpiecznym poruszaniu się, może gdyby skuter nie ważył ponad 200 kilo, byłbym odważniejszy, jak wielu dostawców np ptzzy. Lubię sprawdzać się w różnych warunkach drogowych. Nie czerpię z tego przyjemności, ale traktuje to jako doskonalenie jazdy. Dobrze, że Michale masz Marka blisko jeśli są co najmniej dwie pozytywnie nastawione osoby, to życie jest o wiele przyjemniejsze
12-03-2019, 18:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2019, 19:20 przez Marek turysta.)
Deszczowa pogoda w końcu się skończyła , i wyruszyłem na przegląd tras propozycji "PES na Ziemi Konińskiej" dzisiaj objechane "Skansen archeologiczny w Mrówkach" ,oraz "Łuk Triumfalny w Ślesinie . Niestety skansen w dniu dzisiejszym był zamknięty dla zwiedzających .
12-03-2019, 20:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2019, 19:05 przez Tom.
Powód edycji: Scaliłem posty
)
no nie za zimno bylo? widzę że realizujesz plan sprawdzający przed zlotem Konińskim
coś czuję że dziś Marek też polatankę zrobi bo pogoda....piękna !! choc może nie najcieplej ale słońce przygrzewa ladnie ) to już zdecydowanie nie zimowe słonko) Marek lecisz gdzies? zobacz na dziale ciekawe Mapy tam jest na mapie Miska sporo ciekawym miejsc choć nie ma naszych ruin (2 szt.) zamkowych
13-03-2019, 18:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2019, 18:50 przez Marek turysta.)
13.03. 2019 . Pogoda super kontynuacja planu wokół Konina dziś objechane Klasztor Kamedułów w Bieniszewie i Wieża Widokowa w Paprotni i objazdówka wokoło Krzymowa i okolic dystans 60 kilometrów .
13-03-2019, 21:58
Do Paprotni też już planowałem wyjazd,ale nie doszedł do skutku
14-03-2019, 08:42
(13-03-2019, 21:58)tomekdowntown napisał(a): Do Paprotni też już planowałem wyjazd,ale nie doszedł do skutku Byłem niestety tylko na parkingu, wiał duży wiatr . Następnym razem zrobię rekonesans miejsca całkowity . Niedaleko jest też druga woeża widokowa na którą nie udało Mi się dotrzeć w grudniu , z powodu lodu na ścieżce leśnej . Brakło mi 150 metrów żeby dojechać do końca .Ta wieża to Potażniki .
a ja dziś byłem na małej polatance)))))))))) i wykorzystałem do zapisu Chińską kamerkę clona go pro który zupełnie sie nie sprawdził a drugą rzecz którą testowałem to aplikacja my ride do zapisu wycieczki i sprawiła sie super polecam wszystkim bo robi swiętną robotę a poniżej kilka zdjęć
31-03-2019, 20:23
A można wiedzieć czemu kamerka się nie sprawdziła? Nie działała czy obraz kicha?
31-03-2019, 20:26
Tom mam taki problem z forum ze ciezko mi nawet odpowiedziec
a z chinszczyzną to taki problem ze obraz to jeszcze jako tako ale bateria to jest tragedia 15 minut nagrzewa sie i wyłącza a kolejny jeszcze krótszy wychodzi i na końcu to juz tlko wymiana baterii....no ale ponie calej godzinie....
Uuuuuu.... kicha . Jak mogę coś doradzić, coś co sam sprawdziłem "w praniu", to pomyśl nad SJCAM SJ4000. Obraz brzytwa, akumulator pracuje prawie godzinę, akumulator drugi kosztuje jakieś 30...35 zł czyli już masz dwie godziny nagrywania. Kamerka działa dobrze, sprawnie, i daje ładny obraz. Jedno można jej zarzucić, że czasami "skręca" kolorystycznie w stronę niebieskiego, ale w niczym to nie przeszkadza. Poszukam jakiegos filmiku kręconego "z kasku", sklecę kilkadzisiąt sekund i wrzucę.
https://drive.google.com/open?id=174x1Qj...u7lPFuun2u
31-03-2019, 21:04
Tom myslalem o takiej ale narazie bede mial inna chinska Drift Ghost X czas pracy na baterii podstawowej 5h a na dodatkowej 8h30m ))))) obym miał gdzie ją zamontowaćDDD bo kask mam dziwny ledwo wcisnołem interkom z boku )) w tym tygodniu zacznę testy ale chyba dojrzewam do tego zeby zacząć inwestowac w markowe sprzęty ....
01-04-2019, 17:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-2019, 18:00 przez Marek turysta.)
Filmik z tej kamerki całkiem niezły .
(31-03-2019, 19:00)dilbertw napisał(a): a ja dziś byłem na małej polatance)))))))))) i wykorzystałem do zapisu Chińską kamerkę clona go pro który zupełnie sie nie sprawdził a drugą rzecz którą testowałem to aplikacja my ride do zapisu wycieczki i sprawiła sie super polecam wszystkim bo robi swiętną robotę a poniżej kilka zdjęćPolatanka super wrzucasz ten rejon jako propozycję do zwiedzenia na spotkaniu w Koninie ?
03-04-2019, 11:59
Marku Admin przeniół moją odp. do działu o kamerkach
04-04-2019, 17:35
Michał pytałeś o Obóz Zagłady w Chełmnie , moja wycieczka w to miejsce jest w " Pałac w Kościelecu " .
Dziś przestało padac więc wyskoczyłem na krótką polatankę doo okoła komina ))))niestety byłe jedyny moto na drodze
z drugiej strony sprawdzałem przyspieszenie i osiągi na nowych rolkach i żeby nikt nie mówił że to nie możliwe to zegary pokazują 3/4 odkręconej manetki )
Witam Kolegów i Koleżanki
Dizś piękny dzień więc zamiast samochodem wybrałem się na służbowy wyjazd 3ką i znów ziemia Konińska mnie zaskoczyła Piękne okoliczności przyrody + gooogle maps - trym moto efket droga bardzo urozmaicona kręta i piękna częsciowa szlakiem wodnym nawet )) zał. kilka zdjęć Odwiedziłem miejsce zagadkowe dla mnie: https://www.google.pl/search?client=opera&q=wyszyna%20zamek&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hs=Ve8&sxsrf=ACYBGNQTiYKTIMbW8ytn2I-XPYn_2qL_SA:1571317398879&npsic=0&rflfq=1&rlha=0&rllag=52138118,18398516,0&tbm=lcl&rldimm=15949606243287070231&phdesc=bcdzQTW9SJs&ved=2ahUKEwiOv467raPlAhXp-yoKHZ8NCHAQvS4wAHoECAoQEg&rldoc=1&tbs=lrf:!2m1!1e2!3sIAE,lf:1,lf_ui:1&rlst=f#rlfi=hd:;si:15949606243287070231;mv:[[52.138286199999996,18.398605099999997],[52.1352073,18.3985084]] Pogoda idealna 23 stopnie w trakcie jazdy )) marzenie )))))))))) Panowie nie ma co jeszcze tydzień ma być pięknie wskakiwac na moto i heja mam w planach jeszcze odwiedzić ruiny zamku za kołem (szt. 2) aby na przyszły rok wiedzieć gdzie nas prowadzić licze że się uda))))))) Mam tu 1 chętną osobę do wyjazdów Wojtak na czerwonej Gilerze i kto wie co się uda a co nie))) LWGDD
17-10-2019, 18:17
Michał a co myślisz o niedzieli żeby się spotkać????
Patryk sprawa do przemyslenia )) u mnie to sam wiesz że nie tylko ja decyduje))) a co masz na mysli? jakiś wypad dalszy ? w które kierunki ?
18-10-2019, 19:08
Michał te zdjecia takie ładne , do kalendarza PES super !!!
18-10-2019, 20:56
No to prawda ze jesień w tym roku jest piękna )))) dzięki ) nie tak pewnie jak u Ciebie ale pogodę mamy idealna)
Pozdrawiam Dilbertw Piaggio MP3 400 i.e. LT |