Witaj gościu! Nie jesteś zalogowany na forum, więc możesz nie mieć dostępu do niektórych z jego funkcji! Aby rozwiązać ten problem zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Witaj gościu! Nie jesteś zalogowany na forum, więc możesz nie mieć dostępu do niektórych z jego funkcji! Aby rozwiązać ten problem zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Cieszy nas, że zawitałeś na nasze klubowe forum. Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem, to znaczy, że nie jesteś zalogowany i z tego powodu widzisz ten komunikat. Rejestrując się na forum zyskujesz dostęp do innych części witryny, ale proszę zwróć uwagę, że jest to forum regionu wielkopolskiego, a głównym celem klubu jest integracja tego regionu i organizacja wspólnych spotkań. Jesteśmy jednak otwarci na wszystkich pozytywnych ludzi szczególnie użytkowników maxi skuterów, z tego powodu nie ograniczamy dostępu do naszych zasobów nikomu.
x
02-07-2021, 00:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2023, 07:17 przez PES.)
Mój nowy nabytek choc tak naprawde mam go od roku ale czekał w kolejce,przyjechał ze słonecznej Italii gdzie miał jednego własciciela który nacieszyłsie nim 3 miesiace przebieg obecny 2600km rocznik 2019
02-07-2021, 08:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2021, 08:15 przez leszek.)
tak to 300ccm
a tutaj taka ciekawostka jakis czas temu odnowiony do stanu fabrycznego(a nawet lepiej bo lepszy lakier i rama pomalowana proszkowo)na orginalnych czesciach BAJAJ Sunny z ciekawostek nie ma paska a naped jest realizowany za pomoca łancucha w kompieli olejowej wieczne i niezawodne taka tam Indyjska konstrukcja
Ja po włosku tylko pizza , i spaghetti . Po prostu kiedyś usłyszałem , że nasza Osa to po włosku vespa , i nasi konstruktorzy chcieli nawiązać do tradycji produkcji z Italii.
(02-07-2021, 15:53)Siwy napisał(a): Ja po włosku tylko pizza , i spaghetti...
Dobrze też wiedzieć (tylko to znam z włoskiego) jak zamówić sobie lody : lody to "gelato" (fonetycznie "dżelato") i zamawia się zawsze (!) dwa smaki czyli "due gusti", plus ew. czy ma być mały, średni czy duży - "piccolo, medio, grande".
Czemu dwa smaki a nie np. jeden albo trzy? Bo Włosi wychodzą z założenia, że brać jeden smak to nie warto bo nie ma go z czym porównać, a trzy to już za dużo bo w gębie robi się smakowy bałagan . Więc dwa i tylko dwa.
Podróże kształcą .
(02-07-2021, 08:03)leszek napisał(a): tak to 300ccm
a tutaj taka ciekawostka jakis czas temu odnowiony do stanu fabrycznego(a nawet lepiej bo lepszy lakier i rama pomalowana proszkowo)na orginalnych czesciach BAJAJ Sunny z ciekawostek nie ma paska a naped jest realizowany za pomoca łancucha w kompieli olejowej wieczne i niezawodne taka tam Indyjska konstrukcja